Icoanele populare pe sticla reprezinta un stil aparte, specific Transilvaniei, caracterizat printr-un desen naiv, vesel, dominat de simplitate si echilibru. Primele icoane pe sticla au aparut la Nicula, de unde s-au raspandit in toata Transilvania, dezvoltandu-se ulterior mai multe centre, fiecare avand elemente specifice.
Caracteristica specifica a stilului naiv este ca icoanele au fost lucrate de artisti populari, care au introdus in pictura motive populare romanesti, icoana devenind astfel un mijloc de exprimare, ingloband aspecte din viata reala, de zi cu zi, a oamenilor de la sate.
Cu exceptia anumitor pictori si zugravi din centrele de pictura transilvanene, pictura de icoane pe sticla nu reprezenta ocupatia principala a celor care o practicau. Dupa lucrul campului sau cand anotimpul nu permitea munca la camp, taranii se ocupau de acest mestesug, toate culorile folosite la realizarea icoanei fiind produse de pictorul insusi din materiale naturale.
La Sibiel, in Marginimea Sibiului, se afla cel mai mare muzeu de icoane pe sticla din Europa, unde putem gasi o colectie de circa 600 de icoane pe sticla, majoritatea realizate in stil popular, din toate zonele Transilvaniei (Nicula, Valea Muresului, Tara Fagarasului, Marginimea Sibiului etc.).
Icoanele populare realizate de mine respecta intru totul traditia romaneasca, tehnica folosita fiind similara cu cea din vechime. Modelele sunt preluate de la icoanele populare din Transilvania, culorile putand diferi ca la fiecare pictura realizata manual.
Ramele sunt lucrate manual in lemne de esente moi (brad, tei), patinate si tratate printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui lemnului un aspect cat mai autentic.