Sf. Vasile

Sfantul Vasile a trait intre anii 330-379, in vremea Sf. imparat Constantin. S-a nascut in Cezareea Capadochiei, din parinti credinciosi si instariti, Emilia si Vasilie, tatal sau fiind un luminat dascal in cetate. A fost inaltat la scaunul de Arhiepiscop al Cezareei in anul 370 ducand o lupta grea pentru apararea crestinismului si a dogmelor Sfintei Treimi.

Sfantul Vasilie a indreptat si unele lipsuri ale monahismului din timpul sau, chemandu-i pe monahi in folosul aproapelui. El este cel dintai ierarh care a intemeiat pe langa Biserica azile si spitale, pentru ajutorul celor saraci si neputinciosi, indemnand pe cei insatariti sa-si foloseasca avutiile, pentru sprijinul celor nevoiasi.

A plecat in imparatia Domnul la varsta de 50 de ani, ramanand in istorie cu numele de Sfantul Vasile cel Mare.

Sf. Vasile este serbat pe data de 1 ianuarie si pe 30 ianuarie impreuna cu Sf. Ioan Gura de Aur si Sf. Grigore, („Sfintii Trei Ierarhi” - sarbatoare hotarata in 1081 de catre Ioan Patriarhul Constantinopolului in memoria acestor trei mari sfinti si teologi ortodocsi).

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Vasile

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 101
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei

Produse asemănătoare

Cei Trei Ierarhi

Cei Trei Ierarhi

(Icoane pe sticla)

Cei trei sfinti teologi recunoscuti, ce au ramas puternic in memoria Bisericii Ortodoxe, serbati individual in aceeasi luna de inceput a anului calend..

600,00 lei