Sf. Valentin

Una dintre legendele Sf. Valentin vorbeste despre un imparat roman al carui nume era Claudiu al II-lea, ce a dus multe razboaie. Desi avea o armata foarte puternica, taria luptatorilor era atenuata de dorul fata de sotiile lor, unii dintre acestia refuzand sa mai mearga pe campul de lupta. Imparatul Claudiu hotaraste sa interzica casatoria, sperand sa inlature astfel singurul obstacol ce ii impiedica pe neinfricatii razboinici sa mearga la lupta.

Preotul Valentin credea insa in valorile casatoriei si a continuat sa casatoreasca in secret cuplurile de indragostiti. Imediat ce faptele sfantului au ajuns la urechile imparatului, Sf. Valentin a fost arestat si condamnat la moarte.

In temnita, Sf. Valentin o cunoaste pe Leonora, fata oarba a paznicului, careia ii reda vederea. Tanara fata ii ramane alaturi si il ingrijeste pana in momentul executiei, cand Valentin ii scrie un bilet, semnat: "Al tau Valentin".

Aceasta formulare se presupune ca a stat la originea obiceiului de a trimite scrisori si felicitari de dragoste persoanei iubite.

Se presupune ca Sf. Valentin a fost ucis pe 14 februarie.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Valentin

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 100
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei