Sf. Stelian

Sf. Stelian este considerat protector al pruncilor, ocrotitor al mamelor si femeilor insarcinate, al familiei crestine in general.

S-a nascut la Adrianopolis (pe teritoriul Turciei de astazi). Provenind dintr-o familie saraca, Stelian a fost nevoit sa-si castige singur existenta. Insa ceva in adancul sufletului il indemna sa se retraga din lume si sa-L slujeasca pe Dumnezeu. Desi singuratatea il atragea, Stelian nu s-a indepartat total de comunitate, preferand sa fie printre ei spre a-i ajuta.

Intr-o noapte, in timp ce se ruga, Stelian a simtit prezenta lui Dumnezeu, fiind coplesit de slava Duhului Sfant. La scurt timp dupa aceasta, Stelian a intalnit un copil bolnav, pe care incerca sa-l consoleze, ca de obicei, dar cand si-a pus mana peste crestetul copilului, a simtit puterea lui Dumnezeu trecand prin mana sa. Copilul si-a revenit imediat si de atunci, a putut simti si alina suferintele fizice si sufletesti ale credinciosilor.

In scurt timp, chilia lui a devenit un adevarat loc de pelerinaj pentru bolnavi si suferinzi. Se spune ca multe familii isi incredintau copiii lui Stelian spre a fi calauziti catre Dumnezeu, probabil ca acesta a constituit primul centru social, unde mamele isi puteau lasa copiii, in timp ce se ocupau de treburile casnice.

Biserica Ortodoxa îl pomeneste pe sfantul Stelian pe data de 26 noiembrie.


Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Stelian

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 98
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei