Sf. Irina

Sfanta Irina a practicat o viata monahala ascetica si a suferit mari lupte in pricina demonilor. Dumnezeu a aratat prin ea mari semne, astfel incat a fost cinstita de obstea manastirii in care vietuia si a ajuns stareta la Manastirea Hrisovilantu. Dumnezeu i-a dat si darul inainte vederii, ea stiind toate gandurile celor care veneau sa ii ceara ajutorul si sfatul.

Sfanta Irina s-a nascut in secolul al IX-lea in Capadochia si este sarbatorita pe data de 5 mai.

Se spune ca a aparut intr-o vedenie in fata imparatului si l-a mustrat ca vroia sa acuze pe nedrept un nobil.

Se istoriseste ca un marinar din insula Patmos, caruia i-a aparut Sfantul Ioan Evanghelistul, i-a adus un taler cu mere placut mirositoare si tamaduitoare, si i-a spus sfintei, ca acestea sunt trimise din rai, de insusi Sfantul Ioan, pentru a savarsi minuni.

A adormit intru Domnul la varsta de 103 ani si era la fel de frumoasa fizic si duhovniceste ca atunci cand era tanara. Dupa adormire, a continuat sa implineasca numeroase minuni fata de cei care o cheama in rugaciune.

Se spune ca in timpul pelerinajului in vecinatatea paraclisului Sfintei Irina s-a plantat o tuie (care este considerata a fi copacul ei), si fara a fi altoit, tuia s-a transformat intr-un mar roditor.

Foarte raspandit si indragit de crestinii din primele veacuri, numele Irina provine din cuvantul grecesc eirene care inseamna pace.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Irina

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 92
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei