Sf. Imparati Constantin si Elena

Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe data de 21 mai, pe Sfintii Imparati Constantin si Elena

Constantin cel Mare, imparat roman (306-337), numit si “Intaiul Imparat al crestinilor”, a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie: “In hoc signum vinces“ (prin acest semn vei birui). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma.

Prin Edictul de la Milano (313), a acordat libertatea de cult crestinismului, acesta devenind religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare. Numele Constantin vine din Latina si se traduce prin "constant", "ferm".

Acest mare intre imparati, a fost fiu al lui Constantiu, si al cinstitei Elena. Flavia Iulia Helena s-a nascut in provincia Bitinia, in anul 293. Ea a fost cea care a reusit sa descopere pe dealul Golgotei crucea pe care a fost rastignit Hristos.

Potrivit traditiei, in urma sapaturilor s-au gasit trei cruci. Pentru a se identifica crucea pe care a fost rastignit Hristos, au atins cele trei cruci de un mort. Acesta a inviat in momentul in care a fost atins cu Crucea Domnului.

Elena, stravechiul nume, vine din limba greaca si inseamna "torta", "faclie", dar si "foc sacru".

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Imparati Constantin si Elena

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 90
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 20
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 12
  • 500,00 lei

Produse asemănătoare

Sf. Imparati Constantin si Elena

Sf. Imparati Constantin si Elena

(Icoane pe sticla, Icoane populare)

Icoana pe sticla in stil naiv, pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual din lemne moi (ex. brad, tei), patinata si tratata printr..

90,00 lei