Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir

Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, sarbatorit pe data de 26 octombrie, a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor.

Dupa moartea voievodului Tesalonicului, Sfantul Dumitru a fost facut voievod in locul tatalui sau de catre imparatul Maximilian. Sfantul Dumitru a fost primit cu mare cinste de cetateni, si sub conducerea sa a raspandit credinta in Dumnezeu si in Hristos.

Indata ce imparatul a auzit, a si poruncit sa fie intemnitat, bucuros fiind si de luptatorul vestit, Lie, vandal de neam, inalt, puternic si infricosator la chip, ce se lupta cu cei viteji, mai cu seama cu cei crestini, ucigandu-i. Un tanar crestin, pe nume Nestor, cunoscut al Sfantului Dumitru, ii cere sfantului rugaciuni si binecuvantare ca sa-l poata birui pe acel ucigas de oameni. Insemnandu-l cu semnul crucii pe frunte, Sfantul i-a zis: "Du-te si pe Lie vei birui si pe Hristos vei marturisi!" In lupta cu Lie, Nestor a strigat: "Dumnezeul lui Dimitrie, ajuta-mi!". Si indata, trantindu-l jos pe Lie, l-a omorat. Imparatul inversunat a trimis indata ostasi, poruncindu-le sa-l strapunga cu sulitele pe Sfantul Dumitru, in temnita, ca acesta a fost pricina mortii lui Lie.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, in stil bizantin, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Dumitru Izvoratorul de Mir

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 87
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei