Sf. Daniel

Sfantul Prooroc Daniel sarbatorit pe data de 17 decembrie, este socotit unul dintre marii profeti ai poporului Israel.

S-a nascut cu mai mult de jumatate de secol inainte de Hristos, intr-o familie de evrei de neam regesc. In jurul varstei de 16 ani a fost luat in robie de catre regele Nabucodonosor si dus in Babilon, impreuna cu  o mare parte a poporului Israel. Numele Daniel insemna in evreieste "Dumnezeu este judecatorul meu". In Babilon, Daniel a studiat in limba caldeilor, recunoscuti pentru cunostintele lor de astrologie. Cei mai straluciti dintre invatacei urmau sa devina dregatori la curtea regelui Babilonului.

Printre colegii sai de studiu s-au numarat si tinerii evrei Anania, Misael si Azaria, acestia fiind pomeniti in aceeasi zi cu Daniel. Toti cei patru si-au asumat rolul de aparatori ai credintei in Dumnezeu, in conditiile dure in care poporului Israel i se impunea religia politeista babiloniana. Drept pedeapsa au fost aruncati in foc, unde ingerul Domnului i-a aparat. Daniel a fost aruncat intr-o groapa cu lei, dar si de data aceasta puterea lui Dumnezeu a fost mai mare decat cea a leilor.

Datorita darurilor sale deosebite, Profetul Daniel si-a castigat o pozitie importanta in ierarhia babiloniana. Aceasta pozitie si-a pastrat-o profetul si dupa cucerirea Babilonului de catre persi in anul 539 i.H., cand era in varsta de 75 de ani. Se spune chiar ca Daniel ar fi fost cel care l-a sfatuit pe Cirus, regele persilor, in legatura cu intoarcerea evreilor in tara lor si ar fi mijlocit pentru rezidirea templului de la Ierusalim.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Daniel

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 85
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 250,00 lei