Sf. Apostol Pavel

Sf. Pavel se sarbatoreste pe data de 29 iunie, impreuna cu Sf. Petru, (cel de care l-a legat o sfanta prietenie), data in care amandoi au fost martirizati. Desi nu a facut parte dintre cei 12 Apostoli, este considerat cel mai mare propovaduitor al invataturii lui Hristos.

Numele sau evreiesc este Saul (furtuna). Studiaza la scoala marelui invatat Gamaliel, devenind zelos pazitor al legii si aprig prigonitor al crestinilor. Participa chiar la uciderea Arhidiaconului Stefan, pazind hainele  ucigasilor. Devine crestin pe cand mergea la Damasc pentru a-i prigoni pe crestini, cand i se arata Iisus si il intreaba: „Saule, Saule, de ce Ma prigonesti?”.

Episcopul Damascului, Anania, il boteaza in anul 34-35 si ii este schimbat numele in Pavel (liniste/odihna). Tot atunci isi recapata vederea pe care si-o pierduse in urma revelatiei. Datorita credintei sale si zelului aratat in raspandirea crestinismului, este incarcerat de mai multe ori, sfarsind prin decapitare pe muntele Vatican, in timpul imparatului Nero.

Sf. Pavel scris 14 epistole ultima fiind considerata testamentul sau spiritual.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Apostol Pavel

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 81
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei

Produse asemănătoare

Sf. Petru si Pavel

Sf. Petru si Pavel

(Icoane pe sticla, Icoane populare)

Icoana pe sticla in stil naiv, pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual din lemne moi (ex. brad, tei), patinata si tratata printr..

90,00 lei