Sf. Anton de Padova

Sf. Anton este vazut ca protectorul copiilor, parintele saracilor, cel care ii insanatoseste pe bolnavi si ii apara de primejdii, tinut la loc de cinste in casele credinciosilor, intrucat ei stiu ca a te ruga la Sf. Anton si a fi ascultat este acelasi lucru.

S-a nascut la Lisabona, avand numele de botez Ferdinand, din parinti crestini cu un bun statut social ce i-au insuflat dragostea pentru Dumnezeu.

Impresionat de jertfa unui grup de calugari din Ordinul Franciscan, li s-a alaturat la frageda varsta de 25 de ani, schimbandu-si numele in Anton. Desi a avut o viata scurta de numai 36 de ani, el a murit sfant dupa cum a trait in ziua de 13 iunie si a ramas cunoscut si iubit datorita minunilor pe care le-a savarsit atat in timpul vietii sale cat si prin moastele sale sfinte.

Se povesteste cum la Rimini oamenii nu voiau la inceput sa asculte predicile Sfantului Anton. Atunci sfantul s-a dus la tarmul marii, care era in apropiere, si chema pestii sa asculte ei cuvantul lui Dumnezeu. O multime de pesti a scos capul din apa ascultand pana la sfarsit si indepartandu-se abia dupa binecuvantarea sfantului.

In anul 1775 un cutremur de pamant distruse Lisabona si biserica sfantului, cladita pe locul casei parintesti. Abia peste catva timp se incepu recladirea. Spre mirarea tuturor, sub daramaturi, a fost gasit un baiat, neatins si perfect sanatos. Intrebat cu a putut trai atata timp, a raspuns ca un franciscan i-a adus zilnic de mancare, incurajandu-l.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Anton de Padova

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 79
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei

Produse asemănătoare

Maica Domnului cu Pruncul si Sf. Anton

Maica Domnului cu Pruncul si Sf. Anton

(Icoane pe sticla)

Sf. Anton este vazut ca protectorul copiilor, parintele saracilor, cel care ii insanatoseste pe bolnavi si ii apara de primejdii, tinut la loc de cins..

150,00 lei