Sf. Andrei

Sf. Apostol Andrei a fost din Betsaida, orasel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos.

Sfantului Andrei i se mai spune si “Apostolul cel dintai chemat al Domnului”.

Traditia spune ca, dupa Inaltarea Domnului la cer, Apostolii au tras la sorti si au mers in toata lumea, pentru propovaduire, Sf. Andrei urmand sa mearga in Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, cu tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunare si Scitia (Dobrogea) si pana in Crimeea.

Tot din povestiri, se stie ca Sf. Andrei a avut si un sfarsit de mucenic, fiind rastignit, la Patras, langa Corint, cu capul in jos, pe o cruce in forma de X, careia i s-a spus "Crucea Sfantului Andrei".

Sf. Andrei se celebreaza pe data de 30 noiembrie, aceasta zi fiind o adevarata sarbatoare a crestinismului romanesc. Urmata de sarbatoarea zilei nationale, 1 Decembrie, ea uneste spiritual sarbatoarea ortodoxa cu sarbatoarea Romaniei. Crestinismul poporului roman i se datoreaza Sfantului Andrei drept pentru care el este unul dintre cei mai populari sfinti ai romanilor.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Andrei

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 78
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei