Sf. Ana

Sfanta Ana, sotia lui Ioachim, este in traditia crestina mama Fecioarei Maria si bunica lui Iisus Hristos.

Ana si Ioachim traiau o viata sfanta, stapaneau mari turme de oi, dar, din nefericire, o grea durere le umbrea viata: nu aveau copii. La evrei, faptul acesta se considera o pedeapsa de la Dumnezeu si constituia o dezonoare pentru familie; uneori li se refuza primirea darurilor pe care le duceau la Templu.

Mahnit si umilit, Ioachim a plecat cu turma la munte, unde a ramas timp de cinci luni, pana cand un inger il sfatuieste sa revina la Ierusalim; acelasi inger, trimis de Dumnezeu, ii destainuie Anei ca la intoarcerea sotului de pe munte ea va fi mama. Plina de fericire, Ana merge in intampinarea lui Ioachim pentru a-i impartasi vestea.

Ana este unul dintre cele mai raspandite prenume feminine. Dupa diferitele forme ale unui cuvant ebraic, poate avea intelesul de "gratioasa, amabila, draguta”.

Sarbatorirea in aceeasi slujba pe data de 9 septembrie, a Sfintilor Ioachim si Ana, parintii Maicii Domnului si bunicii lui Isus, este un omagiu adus bunicilor si o reamintire a datoriei de a-i cinsti pe parintii parintilor nostri.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu sticla incastrata in lemne de esente tari, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Sf. Ana

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 77
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 15
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 7
  • 180,00 lei