Cei Trei Ierarhi

Cei trei sfinti teologi recunoscuti, ce au ramas puternic in memoria Bisericii Ortodoxe, serbati individual in aceeasi luna de inceput a anului calendaristic, Vasile cel Mare (1 ianuarie), Grigorie Teologul (25 ianuarie) si Ioan Gura de Aur (13 noiembrie), sunt praznuiti impreuna pe data de 30 ianuarie.

Se povesteste ca in secolul al XI-lea, datorita unor dispute mai vechi legate de maretia caruia dintre cei trei sfinti ar trebuii sa domine ceilalti doi sfinti din aceeasi luna a lui ianuarie, Dumnezeu a ingaduit ca cei trei ierarhi sa-i apara in vedenie sfantului Ioan Mauropous, episcop, in anul 1084. Acestia i-au spus ca ei trei sunt egali in fata lui Dumnezeu: "Nu este nici o separare si nici o dezunire intre noi". 

Astfel, sfantul Ioan Mauropous a ales data de 30 ianuarie ca zi de praznuire comuna. Fiind primita de toti si ducand la capatul disputelor din capitala imperiului.

 

Icoana pe sticla este pictata in ulei, cu foita de aur, cu rama lucrata manual, patinata si tratata printr-un procedeu de invechire pentru a-i darui un aspect cat mai autentic.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Cei Trei Ierarhi

  • Autor: Doina Flesariu
  • Cod produs: 72
  •  
  • Dimensiuni ramă (cm): 30 x 20
  • Dimensiuni sticlă (cm): 19 x 12
  • 600,00 lei

Produse asemănătoare

Sf. Vasile

Sf. Vasile

(Icoane pe sticla)

Sfantul Vasile a trait intre anii 330-379, in vremea Sf. imparat Constantin. S-a nascut in Cezareea Capadochiei, din parinti credinciosi si instariti,..

180,00 lei